Vandring i skivbutikssthlm del 1

Vandring genom skivbutiksstockholm Del 1
“St Eriksrundan”

Nostalgipalatset
St Eriksgatan 101

Börjar ”St Eriksrundan” med att besöka Nostalgipalatset. En stor butik med massor av skivor. Mycket vinyl, cd men även stenkakor för den som är intresserad av det. Måste säkert vara 100000 skivor i denna butik! De säljer även mycket annat, bla gamla leksaker, böcker, militaria eller varför inte införskaffa en originalautograf från Nick Cave? Som sagt finns det en hel del att kika på.

Atlas CD börs
St Eriksgatan 78

Som Nr 2 besöker jag Atlas CD börs. Hit kan du komma om du vill köpa, byta eller sälja nytt och begagnat. Utbudet är stort och blandat. Det är mest cd skivor men även finns även lite guldkorn på vinyl om man tar sig en ordentlig titt. Det går att hitta skivor till fyndpriser. Hittade Lou Reeds Transformer i bra skick på vinyl för 50 spänn! Det har också mycket affischer i utbudet. En bra butik!

Record Hunter
St Eriksgatan 70

Stopp nr 3 är Record Hunter. Skivbutiken täcker de vanligaste genres som Pop, rock, hiphop, soul, hårdrock, reggae, jazz, m m. På övre plan ligger de lyxigare plattorna, både vinyl och cd. I bra skick men dock överpris. Mkt klassiska album serverade på silverfat iaf känns det som! På nedervåningen kan istället man fynda en del skivor om tid finns. Utbudet består också lite av musik-dvds.

The Beat Goes On
St Eriksgatan 67

Har visst funnits i massor med år. När jag kommer in känns butiken ganska rörig och utplockad. Utbudet bestod mest av CD. Fanns lite begagnad vinyl och cd. Det roligaste var hyllan med musik DVDs som det var just nu var halva priset på.

Kommentar:
Som en helhet en koncentrerad runda. Det är 4 stycken skivbutiker på samma gata! Dessutom finns det en till skivbutik som jag inte gick in på. Den heter Golden Oldies som ligger mitt emot Nostalgipalatset. De kör mer på 50-60 tals musik. Nästa skivrunda blir en sväng på söder. Håll utkik!

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: