Soundtracks!

The Harder they Come (1972)

Världens bästa soundtrack? Är det för att huvudrollsinnehavaren Jimmy Cliff även är med på soundtracket? Jag vet inte, men bra är det.

Filmen handlar om en ung och beslutsam kille , Ivanhoe med ambitioner att lyckas som reggeasångare i staden Kingston, Jamaica. Istället blir han lurad, intrasslad  i diverse drogaffärer och Ivanhoe skjuter en snubbe i försvar och blir Jamiacas MOST WANTED .

Enligt tidigare uppgifter verkar nu en nyproduktion vara på gång av filmen och den väntas nå biograferna under 2012. Ett nytt soundtrack kanske skulle vara på sin plats?

Här är soundtracket på spotify:The harder they come


Juno (2007)

Juno 16 år spelad av Ellen Page blir gravid med sin bästa kompis. Så börjar filmen och den fortsätter sedan i en helmysig anda hela filmen ut. Mycket tack vare filmens sountrack där Kimya Dawson medverkar med flera låtar . Det var faktiskt Ellen Page som ville att Kimya Dawson skulle vara med på soundtracket.  Dawson är även sångerska I The Moldy peaches vars låt “ Anyone else but you” fick sig ett rejält uppsving i samband med filmen.

Soundtracket är “ett blandband mysindie  på hög nivå”  och Michael Cera och Ellen Page är båda med på albumet med deras egna tolkning av just, “ Anyone else but you”. Så kanske är det som jag sa. Skådespelarna ska vara med på soundtracket för att det ska bli bra.

Här är soundtracket på spotify:Juno

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: