Recension: The Horrors Debaser Slussen 11/11

The Horrors Debaser Slussen 11/11

The Horrors senaste album Skying har blivit hyllat hemma i Storbritannien.  Bandet som hittills med varje nytt album gått en helt annan väg. Från svartklädda posers med ett skramligt garagerocksound till det mer psykedeliskt rockiga Primary Colours med referenser till The Jesus and Mary Chain och My Bloody Valentine. Skying visar en annan sida av Southend sea rockarna. En bredare ljudbild och en lite popigare sida visas, men fortfarande finns influenserna från shoegaze, psychadelika och electronica, dock i en allt mildare form.

Ett hektiskt turneschema kräver sina mannar och efter flertalet tidigare inställda konserter (pga av Farris sviktande röst) kliver det för dagen svartklädda bandet in på det utsålda på Debaser Slussen. De inleder med att riva av svängiga ” Changing the rain” följt av deras stora hit ”Who can say” från Primary Colors.

Farris Badwan (fd Rotter) kan tyckas bete sig enformigt på scenen och ge ett sken av inte sjunga med inlevelse i alla texter. Men det går inte att undkomma att han har blivit en bättre sångare. Hans mörka röst får mycket mer plats än tidigare och det gör sig väl. Det för tankarna till tidiga Simple Minds -New gold dream 81/82/83/84. Men det här är inte synthpop, utan ett mer drömskt sound som skapas med hjälp av effekter, något som Horrors är duktiga på att använda. Det storslagna soundet som hörs på skivan uteblir dock live och det låter istället mer rockigt.

Efter låten Dive in ter sig bandet mer energiskt och basistens gungande basspelande smittar av sig på publiken och konserten blir genast mycket bättre. I Still Life blir det drömska soundet mer påtagligt och när Farris sjunger ” when you wake up , when you wake up, you will find me” blundar många i publiken och sjunger med i drömmen.

Låtlista:
Changing the Rain
Who Can Say
I Can See Through You
Scarlet Fields
Dive in
Endless Blue
Sea Within a Sea
Still Life
Mirror’s Image
Three Decades
Moving Further Away

Betyg 3/5

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: