Skivbutiksvandring i Manchester

Skivbutiksvandring i Manchester

Befinner mig i skrivande stund i Manchester och ska fira jul här. Hemma är det julafton men engelsmännen firar imorgon så idag har det blivit en obligatorisk skivrunda. De mest kända och bästa skivbutikerna hittar vi runt Oldham Street i centrala Manchester. Ett kvarter som blivit alltmer trendigt de senaste åren.

Piccadilly Records

På Piccadilly Records står det nästan bara nyheter i cd och ‘vinyl i hyllorna. Du hittar allt det bästa du kan tänka dig i nyhetsväg. Grabbarna bakom skivdisken tycker såklart att du ska ge just deras personliga favoriter en chans ( När jag var in senast hörde jag en kanonbra låt som spelades, det lät kanon och slog till direkt på skivan läs: White Hill). Sånt där känns ovanligt nuförtiden. Ofta har du redan lyssnat igenom skivan som du tänker köpa, om och om igen innan köpet. Kicken att köpa skivan uteblir. Här tror jag många av undantagen görs och jag gillar det. Fokus ligger på indie –genres, house, drumnbase, och givetsvis hittar du härliga klassiker på vinyl men dock i nypress. Så glöm alla gamla rariteter och samla istället på dig dina egna rariteter genom att köpa nya limiterade utgåvor från artister du aldrig hört!

Vinyl Exchange
För att ekorren ska klara sig i naturens hårda värld har den nischat in sig på mat som inte alla andra lever av tex kottar. Piccadilly Records och Vinyl exchange är varandras motsatser och det märks att det går bra för dem båda. Vinyl Exchange nisch är klassiker som rariteter. Rariter i massor och vad sägs om att köpa Joy divisions debut ep An Ideal for living för 1000 pund ?` Kanske första utgåvan av Unknown Pleasures för 60 pund skulle vara nåt? Libertines skiva – The Libertines i första press. The Strokes – Is this it – original press för 30 pund. Nirvanas Smells like teens spirit första utgåva? Aja det finns mängder med godsaker. Stoltheten i Manchesters musikhistoria visas i med fylda skivfack av Happy Mondays, The Smiths,New Order och Joy Division mfl. Det är en liten butik och kanske är det därför de fysiska cd skivorna ersatts av papperslappar att bläddra bland och det är det enda som känns lite småirriterande. Detta är de två skivbutikerna som behövs i en musikälskares vardag för att glömma stress och jobb.

Vinyl Revival

En helt ok skivbutik om ej i klass med de två tidigare nämnda. Samma utbud ungefär som Vinyl Exchange men lite mer fokus på 60-70 tal. Ett klart stopp på den lilla Manchester rundan. Undantagen kan alltid hittas.

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: