I skivspelaren just nu: FAC. DANCE – FACTORY RECORDS: 12″ MIXES & RARITIES 1980-1987

I skivspelaren just nu: FAC. DANCE – FACTORY RECORDS: 12″ MIXES & RARITIES 1980-1987

De bästa julklapparna att få, är de som jag själv inte skulle unnat mig. Denna vinylskiva var verkligen en sådan present. En genre som inte nåt mina trumhinnor tillräckligt förut får äntligen den chansen. Tack brorsan för den fingertoppskänslan! Det är ibland svårt att glömma hur nära Factory faktiskt var den acid house genren som växte I takt med Hacienda och Madchester scenen(se inlägg 28 dec.). Den här skivan visar att den tydliga post punk taggen FactoryRecords har och vill framstå att ha är inte är såpass tydlig ändå. Det allra bästa som genomsyrar denna skiva är att – Den andas trots allt Factory. Framför allt då det punkiga, mörka ( Martin Hannet – Joy Divisions producent).

Bill Brewster som stått för valda låtar har valt att inte ta med Factorys största som: Joy Division, New Order och Happy Mondays. Factorys andra stora, A Certain Ratio och Durutti Column förekommer annars är det för mig okända artister.

Allra bäst på skivan är Quando Quango –Atom Rock (New York remix), The Durutti Column – For Belgian Friends som andas Martin Hannet och den helsköna dansanta reggae låten med C2 X-O-DUS – See them a´come. Lyssna på alla de väldigt olika men kanonbra låtarna här nedan.

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: