I skivspelaren just nu: First aid kit – The Lions roar

I skivspelaren just nu: First aid kit – The Lions roar (2012)

Årets mest hypade skivsläpp nådde igår allmänheten. Klara och Johanna Söderberg (födda 1993 respektive 1990) från Stockholm  ger sig ut i den stora världen i och med denna skiva. Turnerandet med Lykke Li och grävandet i sina stora idolers repetoarer har gett stora avtryck på detta album. Systrarna har  hittat hem med The Lions roar, en skiva som är inspelad i Omaha hos producenten Mike Mogis från Bright Eyes.

Inledningen med titellåten “The Lions roar” sätter prägeln direkt. I “Emmylou” hyllar de sina idoler , Emmylou Harris, Gram Parsons, June Carter and Johnny Cash med en fin kärleksförklaring. Folkpopen och countryn är central hela albumet, klassikt men inte tråkigt. De är unga och visst förstår jag att viss skepsis väcks i “trovärdigheten” i texterna. Men allt annat, sången, melodierna – den känsla systrarna förmedlar det tar bort det mesta av denna skepsis.

Fina avslutningen “King of the world” där Conor Oberst (Bright eyes) medverkar  sätter punkt på ett album som många kritiker  kommer att ha med på sina årsbästalistor när musikåret 2012 ska summeras. Årets bästa hittills.

Bästa spår: To a poet , King of the world, The Lion´s roar

/A


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: