Nya spelningar i Stockholm!

Michael Kiwanuka är bokad till Kägelbanan den 25 april. Biljetterna släpps på fredag den 17 februari och säljs via Södra Teaterns biljettkassa på http://www.sodrateatern.com eller 08-531 99 490.

Här är pressmeddelandet:

”Om du inte förstått det än, så är Michael Kiwanuka med största sannolikhet en av vår tids mest begåvade artister. Kiwanuka besitter en tidlöshet som sällan är närvarande hos moderna akter. Genom honom sjunger 60-talets souljättar med sina försmäktande stämmor. Richie Havens, Otis Redding och Bill Withers står i ridån när Kiwanuka lekande lätt framför sin traditionella men modernt tappade soul med afroinfluenser och jazziga övertoner. Och det är just i den där dimensionen av jazz som mycket av storheten ligger. För finns där inte lite av en helig allians mellan Nick Drake och Terry Callier någonstans i Kiwanukas kompositioner?

Han är uppväxt i förorten Muswell Hill, i norra London med föräldrar som flydde Uganda och Idi Amin. Från början arbetade han som sessiongitarrist men har sedan början av 2011 fått uppmärksamhet som soloartist. Communion Records upptäckte den unge skönsångaren och under första halvan av förra året kom prisade EP:n ”Tell Me a Tale”. Sedan har det gått som på räls, från vinsten i BBC:s ”Sound of 2012” till att öppna för Adele på flertalet turnéer och tillställningar.

Den andra spelningen som utannonserades idag var Skriet på Strand. Skriet som senast gjorde en bejublad konsert på Södra Teatern.  Den 23 Mars är datumet!

Strand har även bokat Reggae artisten SIzzla till den 28 Mars  och ett datum för det klassiska SKA bandet –The Selecter kommer att komma under veckan.

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: