I skivspelaren just nu: Susan Christie – Paint a Lady

I skivspelaren just nu: Susan Christie – Paint a lady (1969)

Vart dras gränsen för vad som anses vara en svårhittat skiva? Är det en första utgåva på 1000 copies från 1969? Eller är det debutskivan från den ständigt och omåttligt populäre Håkan Hellström i en limiterad press? Varför inte dra gränsen till en skiva som inte alls har givits ut i original?

Susan Christe är inte känd för många. Med sin vackra röst och musikaliska blandning av folk/psych var hon på 60-70 talet inte tillräckligt kommersiell att signas för de stora skivbolagen och ratades därför. Lyckligtvis pressades 3-5 privata kopior av Susan Christies album – Paint a lady.

Dessa gavs ut 2006 av Finders and Keepers records –till glädje för alla musikälskare. Skivan är en blandning i sig av folk, psysch och country. I flummiga “Yesterday Where’s My Mind” skönjas Christies inspiration till Janis Joplin samt vännen och jazzsångerskan Margo Guryan.  Christies cover på countryklassikern “Ghostriders in the sky”  är den bästa tolkningen jag någonsin hört. Den svajande gitarren och den skönjande sången på titelspåret “Paint a lady” är inte sämre det. Lägg därtill jazziga “No one can hear you cry” eller den country- melodiösa “Echo in your mind” eller berörande “Rainy Day”. Alltså, detta är ett album som fler förtjänar att upptäcka.

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: