Recension: The Hives + Imperial State electric, Debaser Slussen 29/3

Recension: The Hives + Imperial State electric, Debaser Slussen 29/3

500 personer , speciellt inbjudna bestående av släkt och vänner till bandet hade denna kväll samlats på Debaser Slussen för att bevittna The Hives köra ett set inför kommandes skivsläpp och turne. Givetvis med stora förhoppningar att få höra någonting nytt.

Nicke Andersson och  Imperial state electric öppnade upp kvällen på ett förtjänstfullt sätt med naggande solon och högt tempo. Låtar från nya och fina skivan ”Pop Wars” revs av och applåderna var varma.

Sedan var det dags för The Hives. Bandet kommer upp scenen och alla är såklart iklädda deras sedvanliga bandoutfit och vi får fortsättningsvis i sommar  följa dem i frack och hatt.  Enligt Howlin Pelle är Debaser Slussens en perfekt och liten scen att inte ramla ned från. (En pik till sig själv när han ramlade och slog sig illa tidigare). Inledningen sker med ”Try it again” vilken var en av många klassiska Hives låtar som avverkades under kvällen. Liveformen är det definitivt inget fel på och Howlins snygga mellansnack samt Arsons stagediving får publiken att tända till.

Med ett antal gamla ess i rockärmen var vi nyfikna på hur ”Lex Hives” kommer att låta. Av de nya alstre  spelades “Patrolling days”  som inbjöd publiken till allsång och låten  kommer att vara en av ”Lex Hives”  mest lysande med sin ådra i Hives tidigare material. ”Take Back My Toys” spelas men ger  inte samma effekt på publiken som ”Patrolling days”. En helt ny låt som aldrig spelats är ”My Time Is Comming” som är betydligt lugnare med annan riktning och fokus ligger mer på Howlins sång. Avslutningen skedde med nya singeln ”Go right ahead” vilken tydligt andas ELO och ”Dont bring me down”.

Inkallade igen tar sig bandet an en tickande bomb och avslutar hela konserten med en sedvanlig smäll och detta vara bara en liten teaser om vad som komma skall.

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: