Recension: Fibes oh fibes, Katalin, 3 maj

Recension: Fibes oh fibes,  Katalin 2 maj

Med nya ”Album” tar Fibes oh fibes en tydlig riktning bort från hyllningen av 80-talet och 1987.  Nya skivan skiftar från höger och till vänster utan att det för den delen bli för spretigt. Bandet har  tidigare sagt  att detta är en hyllning till skivan som helhet och varför skivan heter just ”Album”. Det är stråkar, piano och mer framträdande gitarrer än det senaste synth inspirerade “1987”.

Inför ett för kvällen halvtomt Katalin kommer Christian Olsson och sitt 5 manna band in på den lilla intima scenen. Nya “Certhonia” inleder kvällen och vi ser ett tight spelande Fibes oh Fibes som är på tårna, framförallt i form av en frontfigur av rang i namn Christian Olsson.  Trots en medverkande violin i banduppsättningen kom kvällen att handla om främst det äldre materialet med låtar som “Love will always find a way” och “Cant be so”. Självförtroendet bandet utstrålar under kvällen går inte att misstro,

Nya singeln och soulpopiga “Goodbye to love” spelas med inlevelse och det får en att verkligen tro på Christans ord om att lämna kärleken med stolthet innan den lämnar honom igen. När “Apex of the sun” spelas ges en påminnelse av glädjen under de kommande sommarnätterna. “From me ” ges istället mer intimt av Olsson, endast på piano och det skapas en kontrast mot de tidigare glada melodierna under konserten.

Till avslutningen och extranumret ger bandet publiken vad de vill ha i form av ”Love Child” och den tappra skara som kom var nog väldigt nöjda med att ha varit på plats.

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: