I Skivspelaren just nu: The Hives – Lex Hives (2012)

I Skivspelaren just nu: The Hives – Lex Hives (2012)

Efter flera års väntan släpps ett nytt album från The Hives med titeln Lex Hives. Som på vanligt på sedvanligt Hives maner syftar titeln till storslagenhet då det tolv låtarna”utgör heliga lagar som livet hädanefter måste levas efter”.

I inledande introt ”Come on” manar “Howlin Pelle” på oss lyssnare och publikljud från Tussles in Brussles konserten hörs livligt och trots avsaknaden av text är det riktigt meddragande. Singeln ”Go right ahead” vars gitarrslinga påminner till tusen om ELO´s – Dont bring me Down ( hyllas för övrigt i konvolutet) får anses vara skivans tråkigaste och slätstruknaste, om man ser komiken i Pelle ylande på ”Without the money”. Andra referenser som kan dras är : gitarrerna på ” Joan jett´s” lika ”I Want more” där även AC DC får sig en liten hyllning. Annars är det här en nostalgisk skiva där det mesta refereras till bandets egna storhetstid, det är egenproducerat och det hörs.

Det är skrammel, uptempo och punkighet, det som bandet en gång tidigare byggde sin kaxiga attityd och identitet på, men som urholkats det senaste åren med ogenomtänkta samarbeten. ”These spectacles reveal the nostalgics” känns inspelad i ett slitet garage hemma i Fagersta under 90-talet, allt i en väldig positiv bemärkelse. ”If i had a cent” känns precis som ”No pun intended” från Tyrannosaurus Hives – En explosion i uptempo.”Patrolling Days” bjuder på det allta bästa och är en låt som kommer framtvinga publiken i allsång på festivalerna i sommar. 1000 answers gör inte heller någon besviken.

Förhoppningsvis gör Hives det de är bäst på i framtiden utan att ge sig ut på hal is. Trots att vissa spår inte når upp till toppbetyg kan de som ska se bandet i sommar se fram alltt med tillförsikt. Det bästa The Hives gjort på mycket, mycket länge.

Låtlista:

Come On!
Go Right Ahead
1000 Answers
I Want More
Wait a Minute
Patrolling Days
Take Back the Toy
Without the Money
These Spectacles Reveal the Nostalgics
My Time Is Coming
If I Had a Cent
Midnight Shifter

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: